Natisni to stran

Območno srečanje Gledaliških skupin Bela krajina 2016

Na srečanju otroških gledaliških skupin Bele krajine 2016 se nam je poleg štirih belokranjskih predstavila tudi gledališka skupina iz Dolenjskih Toplic.

Zanimiv in pester gledališki dopoldan je v organizaciji Območne izpostave JSKD Črnomelj potekal v sredo, 16. 3. 2016, v Kulturnem centru Semič.

Domačini, učenci semiške osnovne šole so se predstavili kar z dvema predstavama – devetošolci (mentorici Nina Kocjan, Anja Petrovčič) z dramatizacijo Povodnega moža, in to tako Prešernovega, kot tudi sodobnega besedila Andreja Rozmana Roze, mlajši krožek (mentorica Marica Domitrovič) pa je uprizoril komedijo Žiga, kisla kumara, ki predstavlja tipičnega trmastega otroka.

Metliški osnovnošolci (mentorica Helena Kostelec) so uprizorili besedilo Kralj v časopisu, ki govori o izjemni želji priti na naslovnico časopisa. Dramski krožek OŠ Mirana Jarca Črnomelj (mentorica Eva Starašinič) pa je v predstavi Mulci proti doktorju Zlobi razpravljal o razlikah med otroki in starši.

Dramska skupina iz KUD Dolenjske Toplice (mentorici Urška Bučar, Darja Mrvar)  je Prešernovega Povodnega moža uprizorila na nekoliko drugačen način – pretežno gibalni, skoraj brez besedila, z močno glasbeno podlago.

Vse predstave si je ogledal tudi strokovni spremljevalec Gašper Jarni - igralec, lutkar, pevec, plesalec, sinhronizator, ki je mentoricam po koncu srečanja predstavil svoje pripombe, nasvete, pohvale.

Dopoldan je v veselem odrskem dogajanju kar prehitro minil.

Tekst: JSKD OI Črnomelj
Foto: Tomislav Urh