Natisni to stran

Vikendi okusov Bele krajine

Vikendi okusov Bele krajine
„Okusi Bele krajine“ je produkt belokranjskega kulinaričnega turizma, ki izpostavlja najbolj izrazito in edinstveno belokranjsko kulinariko, pripravljeno iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin belokranjskih pridelovalcev.
 
V sklopu produkta „Okusi Bele krajine“ se na sončni strani krožnika na pokušnjo predstavlja deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je mogoče zaužiti v izbranih belokranjskih gostiščih in restavracijah.
Na drugo stran Gorjancev in preko lepotice reke Kolpe se že širi glas o jedeh kot so belokranjska pogača, povitica, cvrtje, nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdova povitica z rozinami, belokranjska šara, bravina s sladkim zeljem, žitna klobasa in belokranjski žlinkrofi ter nenazadnje vedno nepogrešljivi odojek in jagenjček na ražnju. Vse jedi v sebi poleg okusa in vonja nosijo zgodbo belokranjske kulinarične tradicije, ki je jedcu prikazana na sodobnejši način. 
 
Vzemite si čas zase in za pravi belokranjski obed v krogu prijateljev in družine. Okusite domačnost jedi ob kupici belokranjskega vina in doživite pristno gostoljubnost Belokranjcev tokrat v sklopu VIKENDOV OKUSOV BELE KRAJINE, ki bodo potekali
- 4 vikende v mesecu juliju,
- pri štirih ponudnikih ob zvokih tamuric.
 
Več info. kmalu!
 
Dobrodošli!