Natisni to stran

Delavnica osnove fotografije

Fotografiranje
Fotografiranje

Via studio vas vabi na delavnico - tečaj OSNOVE FOTOGRAFIRANJA, ki je namenjena vsem, ki jih kakorkoli zanima rokovanje z digitalnim fotoaparatom. Primeren je tudi za vse, ki se s fotografijo še niso konkretno srečevali, pa bi si to želeli, a nimajo poguma kako pristopiti k uporabi fotoaparata, ali so pred nakupom le tega, pa potrebujejo pomoč pri nakupu in izbiri pravega za svoje potrebe. 

Na tečaju bomo proučili naslednje poglavja:
– izbira fotoaparata,
– opredelitev rabe fotoaparata (portretna, pokrajinska, športna, arhitekturna, makro in druga fotografija)
– nastavitve in prilagoditev fotoaparata za nastanek čim boljših fotografij v posamezni situaciji,
– kadriranje, umestitev subjekta ali objekta v fotografijo,
– razložili bomo vpliv svetlobe in ostalih dejavnikov na izgled fotografije,
– uporaba dodatkov za izboljšanje izgleda fotografije (bliskavica, dodatne luči, odbojnik svetlobe…)
– delo na terenu, praktična uporaba,
– obdelava fotografij na računalniku in priprava le teh za razvijanje ali objavo na spletu.

1. Dan: Teoretični del: traja 3 ure
2. Dan: Praktični del: traja približno 3-4 ure
3. Dan: Računalniška obdelava: traja 3 ure

Izvedba praktičnega dela je odvisna od števila udeležencev na teoretičnem delu in se dogovori na prvem srečanju. Trajanje je odvisno tudi od predznanja udeležencev.

Kdo se lahko prijavi?
Tečaja se lahko udeležijo vsi, popolni začetniki kot tudi fotografi z že nekaj izkušnjami, pa bi si želeli svoje znanje še utrditi ali postaviti kakšno tehnično ali drugo tematsko vprašanje

Kaj potrebujem?
Za udeležbo na tečaju priporočamo svoj fotoaparat, lahko manjši kompaktni, večji DSLR. V primeru, da še nimate izbranega pa brez skrbi, saj boste praktično znanje lahko preizkusili tudi na naših fotoaparatih. Odličen pripomoček za učenje osnov fotografije, pa je lahko tudi vaš pametni mobilni telefon. Vseeno je katero opremo boste prinesli na tečaj, saj so osnovne nastavitve za vse fotoaparate enake.

Prenosni računalnik, za zadnji dan tečaja, ko bomo urejali fotografije. Svoj računalnik je zaželjen zato, ker bomo vsem, ki bodo želeli namestili programe za lažjo obdelavo fotografij. V primeru, da nimate svojega računalnika, bomo po predhodnem dogovoru poskrbeli za izposojo našega.

Cena tečaja: 45,00 EUR

Obrazec za prijavo najdete na spletni strani http://www.viastudio.si/tecaj2017.

Za vse ostale informacije pa lahko pokličete na tel. št. 041/992 220 ali pišete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Dobrodošli!