Natisni to stran

Športno društvo Kot

Športno društvo KOT deluje od leta 1999. Trenutno šteje 48 članov in upravlja z večnamenskim igriščem pri gasilskem domu v Gorenjcih in dvosteznim baliniščem pri železniški postaji Semič.
Namen duštva je, čimvečjemu številu krajanov omogočiti športno udejstvovanje in rekreacijo. Med raznimi dejavnostmi, je najbolj uspešna balinarska sekcija, ki že vrsto let organizira balinarsko ligo,
ki traja od maja do novembra in dvakrat tedensko omogoča šport in druženje več kot 50 krajanom obeh spolov in pestre starostne strukture. Poleg tega organizira društvo vsako leto tudi najmanj dva balinarska turnirja.
 

V sklopu športnega društva deluje amaterska športna ekipa TEMPOO združuje 35 ljubiteljev pohodništva s ciljem hitrim in vzdržljivostnim tempom hoje osvajati ekstremne cilje širom Slovenije. Ne glede na vreme, naj bo dež, sneg, pripeka ali povodenj, vsako sredo premagajo 566 m višinske razlike in se dobijo v planinskem domu na Mirni gori, ob petkih pa združeno osvajajo Smuk nad Semičem. Vsako leto se skupina od doma peš odpravi na hrvaški Klek, dvakrat letno osvojijo  Trdinov vrh na Gorjancih in Kozice v Poljanski dolini, marca Šmarno goro, spustijo se čez najdaljši enotirni predor, avgusta pa  bosonogi obiščejo travnato sleme Ratitovec.

Vidnejši podvigi:

2011: peš iz Semiča na Triglav v manj kot 40. urah

2014: 250km peš od najjužnejše do najsevernejše točke Slovenije

2015:  pohod po mejah občine Semič

2015: 64 km vzdržljivostnega pohoda Po medvedovih stopinjah po obronkih pragozda na Kočevskem

2015: peš iz Semiča na Triglav v 48 urah

Za leto 2016 ima ekipa v načrtu hiter pohod iz Semiča v Veliko Kladušo (BIH). Tempoo je svoj plan poimenoval kar »nočni skok čez 3 države«, saj so si zadali cilj naročiti slavne bosanske čevape v lepinji najpozneje po 20ih urah od štarta.

Člani Tempa pa so tudi dobrodelni in skrbijo za naravo. L. 2015 so  očistili in obnovili prvi izvir Divjega potoka na Brezovici pri Črmošnjicah, uredili okolico, postavili ograje in klopi, da si bodo tudi ostali pohodniki v tem kotičku lahko nabrali moči za nadaljevanje. L. 2016 je njihov načrt obnoviti križ na Koglju, hribu, ki se vzpenja strmo nad Srednjo vasjo.

Kontaktna tel. številka: 031 657 659.