fbpx

Obveščamo vas, da avtomatiziran sistem za izposojo koles BiKe v Semiču, postavljen v trškem jedru v sklopu projekta Kolesarska veriga na podeželju, s petkom, 27. 10. 2023 zapiramo čez jesensko – zimsko obdobje.

Sistem bo ponovno odprt ob prvem daljšem obdobju otoplitev v pomladnih mesecih, to je predvidoma v začetku aprila 2024. Takrat bo sistem ponovno deloval in električna kolesa bodo na voljo za uporabo.

V tem času bomo postavili še eno postajo za avtomatizirano izposojo koles, in sicer na železniški postaji Semič. To je namreč ena od aktivnosti v sklopu projekta »Z okolju prijazno infrastrukturo do urejenega podeželja«, v katerem sodeluje 12 občin JV Slovenije in Razvojni center Novo mesto, urejajo pa se avtobusne postaje ali kolesarske postaje. Za omenjeno investicijo v občini Semič smo, skladno s prejeto odločbo Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano z dne 2. 10. 2023, pridobili EU sredstva iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja v višini 20.000 EUR.

Dodatno postajo za izposojo e-koles »Semič – železniška postaja« s tremi e-kolesi bomo predvidoma odprli aprila 2024. S tem želimo spodbujati kolesarjenje kot tudi večjo uporabo vlaka.

Skip to content