Vabljeni, da vstopite v svet, ki je pisal zgodbe več desetletij nazaj. Semič z okolico je bil vedno središče pisanega kulturnega utripa, ki so ga še dodatno obarvali Kočevarji. Ne pozabimo tudi na temelje današnjega sodobnega kulturnega centra – na Kulturni dom Jožeta Mihelčiča. Čar preteklih praznovanj pa nam vsako leto pričara tradicionalna folklorna prireditev Semiška ohcet. Tukaj lahko spoznate korenine te slavne prireditve. Nekaj posebnega pa je tudi projekt Semič v starih cajtih.

OBVESTILA

Kultura zajema zelo raznovrstna področja: umetnost, tehniko, oliko, folkloro … Vse to spodbujamo tudi v Kulturnem centru Semič, zato vam lahko ponudimo pestro izbiro raznih dejavnosti: gledališče, ples, glasbo, literarne večere, vzgojo o kulturi in še mnogo drugih. Pripravljamo jih samostojno ter v sodelovanju z raznimi podjetji, posamezniki in društvi.

Spremljajte nas in pohvalite ali morda pograjajte naše aktivnosti, saj kritika spodbuja k ustvarjanju še boljših vsebin. Z veseljem jih ustvarjamo z vami in za vas!

OD DOMA – Oglejte si aktualne kulturne dogodke kar iz domačega kavča