Telovadnica Semič ponuja odličen prostor za vse športne navdušence.

Nastanek Telovadnega društva Partizan (TVD Partizan) sega v  leto 1952. Takrat se je po zaslugi učiteljice telovadbe Anke Adlešič Tomc v Semiču začela razvijati živahna športna dejavnost. Z učiteljem Antonom Plutom sta bila glavna pobudnika ustanovitve TVD Partizan. K ustanovitvi društva so veliko pripomogli tudi Ivan Kristan, Martin Tomc in Franc Magister. Telovadnico Semič so imeli v prostorih Sokolskega doma, ki je služil tudi kot kulturni dom. 

Šolarji in druga mladina so se v društvo množično vključevali. Prostovoljno so pomagali pri urejanju telovadišča telovadnice Semič in njegove okolice. 

Starejši mladinci in mladinke so se zbirali ob večerih. Igrali so odbojko in telovadili na orodju. Organizirali so tekmovanja v orodni telovadbi med ekipami Črnomlja, Metlike in Semiča. Redno so organizirali tudi plesne vaje in plese.

Veliko pozornosti so namenjali ritmičnim vajam, inštruktorica ritmike je bila tovarišica Draga Mislej. Z ritmičnimi vajami so nastopali doma in na republiških telovadnih zletih. Z osmerico mladink so sodelovali celo na vsejugoslovanskem zletu na stadionu JLA v Beogradu. Nekatere zlete si je ogledal tudi tovariš Tito. Člani TVD Partizan Semič so redno sodelovali pri Titovi štafeti, udeležili so se tudi teka po Poti ob žici okupirane Ljubljane.

Leta 2008 in 2009 so dvorano telovadnice Semič obnovili. Primerna je za odbojko, košarko, rokomet, namizni tenis, badminton in skupinske vadbe. Naj ta častitljiva stavba še dolgo služi svojemu namenu!

Dom Partizan Semič je danes pod upravo Kulturnega centra Semič.

Cenik za uporabo telovadnice Semič – Dom Partizan: 

uporaba dvorane za športne aktivnosti – 60 minut7,50 €
uporaba dvorane za enkratni dogodek do 6 ur 40,00 €
uporaba dvorane za enkratni dogodek 12 ur60,00 €

 

izvajanje javne službe, ki je za uporabnike brezplačna
in je skladna z veljavnimi strategijami v lokalni skupnosti
brezplačno

 

Cene vsebujejo DDV, ki je obračunan v skladu z ZDDV-1.

Športno poletje v Semiču

Člani semiškega športnega društva Partizan že vrsto let pripravljajo zelo dobro obiskano Športno poletje v Semiču, namenjeno vsem generacijam. Otroci, mladi, pa tudi malo starejši, se vsak delovni dan okrog 19. ure, ko vročina malo popusti, zbirajo na igrišču in družijo ob športnih igrah.

Foto: Uroš Novina