BRUNARICA PETRIC

Komarna vas

mihabooker@gmail.com+386 40 160 776

Brunarica Petric stoji v kraju Komarna vas na obronkih Kočevskega roga. Gostom nudimo udobno bivanje v neokrnjeni naravi. V brunarici imamo prijeten bar za druženje, uporabljate lahko brezplačen WiFi in se dogovorite za sobno postrežbo. Na voljo sta vam tudi terasa in brezplačno zasebno parkirišče. Zjutraj si lahko privoščite samopostrežni zajtrk, ljubiteljem peke pa je na voljo tudi žar. Čez dan lahko uživate v aktivnostih v naravi, nato pa se sprostite na vrtu ali v skupnem salonu.

CŠOD LIPA

Črmošnjice

lipa@csod.si+386 7 306 76 08

Kalska domačija se zaveda izjemnosti Bele krajne, njene kulturne in naravne dediščine ter edinstvenosti tega prostora. Temu primerna je tudi naša turistična ponudba – v arhitekturnem in kulinaričnem smislu temelji na najvišjih merilih. Kalska domačija gostom ponuja navdihujoče izhodišče za raziskovanje Bele krajine. Tukaj se pišejo zanimive zgodbe s popotniških poti po skritih lepotah te navdihujoče pokrajine. Najgloblja namera Kalske domačije je delati dobro, dajati iz srca in biti gostoljuben, kot so gostoljubni Bela krajina in njeni ljudje.

HIŠKA PRI TONIJU

Praproče pri Gradniku

anton.stubler@gmail.com+386 70 753 112

Naša počitniška hiška stoji na lepi lokaciji v vinorodni vasici Praproče pri Gradniku. Hiška vsebuje spalnico, dnevno sobo, opremljeno kuhinjo ter balkon s pogledom na vrt.

V naši bližini si lahko ogledate Zbirko orožja in vojaške opreme Baškovič, dopust pri nas pa lahko izkoristite za raziskovanje številnih naravnih in kulturnih znamenitosti v vseh treh belokranjskih občinah peš, s kolesom … Dobrodošli!

HOTEL SMUK

Semič

info@hotelsmuk.si+386 40 955 258

Hotel Smuk stoji v trškem jedru Semiča in je odlična izhodiščna točka za raziskovanje zanimivih zgodb našega kraja. Na naši veliki in prijetni terasi s pogledom na taborsko obzidje in cerkev sv. Štefana si lahko privoščite kavico ali sladico.

Strežemo tradicionalno slovensko hrano, pripravljeno na sodoben način. Še posebej vas bomo navdušili z okusno pripravljeno divjačino. Dovolite, da vas razvajamo z našimi izvrstnimi jedmi!

KALSKA DOMAČIJA

Štrekljevec pri Semiču

info@kalskadomacija.si+386 41 962 566

Kalska domačija se zaveda izjemnosti Bele krajne, njene kulturne in naravne dediščine ter edinstvenosti tega prostora. Temu primerna je tudi naša turistična ponudba – v arhitekturnem in kulinaričnem smislu temelji na najvišjih merilih. Kalska domačija gostom ponuja navdihujoče izhodišče za raziskovanje Bele krajine. Tukaj se pišejo zanimive zgodbe s popotniških poti po skritih lepotah te navdihujoče pokrajine. Najgloblja namera Kalske domačije je delati dobro, dajati iz srca in biti gostoljuben, kot so gostoljubni Bela krajina in njeni ljudje.

PLANINSKI DOM NA MIRNI GORI

Planina – Mirna gora

domnamirnigori@gmail.com+386 40 717 629

Planinski dom na Mirni gori je izhodišče ali končni cilj številnih pohodnih poti po prostranem Kočevskem rogu, ki privablja mnoge ljubitelje narave. Veseli smo prav vsakega obiskovalca, še posebej pa tistih, ki nam polepšajo dan s hvaležnim nasmehom. Pohodnike in kolesarje razvajamo z okusnimi enolončnicami, ričetom, joto, golažem in odlično gobovo juho. Pripravljamo tudi palačinke z raznimi nadevi – naši gostje so nad njimi še posebej navdušeni.

Na tukajšnji nadmorski višini 1048 m se vam ponujajo zares lepi razgledi, narava pa vas v vsakem letnem času nagradi z malce drugačnimi motivi. Pri nas lahko tudi prenočite, v domu je na voljo 33 ležišč. Obiščite nas in doživite Belo krajino z gorskim pridihom.

POČITNIŠKA HIŠA SUN HOUSE

Semiška gora

sunhouse106@gmail.com+386 40 587 884

Počitniška hiša Sun House Semič je apartma med vinogradi, primeren za oddih v dvoje ali za štiričlansko družino. Predstavlja odlično izhodišče za odkrivanje številnih lepot Bele krajine. Osebno sprejmemo prav vsakega gosta ter mu z veseljem ponudimo domače vino in sezonske pridelke. Mirna okolica apartmaja in čudovit razgled na Semič očarata prav vsakogar in poskrbita za vašo popolno sprostitev. Odpočijte se od vsakodnevnih obveznosti in se naužijte čudovitih juter pri nas!

POSTAJALIŠČE ZA AVTODOME

Semič / Črmošnjice / Gače

SemičČrmošnjice (CŠOD)Gače

V občini Semič so urejena tri postajališča za avtodome PZA. Eno je v središču Semiča na javnem parkirišču pred gasilnim domom, drugo v Črmošnjicah pri CŠOD Lipa in tretje na Gačah. Postajališča za avtodome so brez priključkov in so osvetljena. Postajališča ponujajo idealne izhodiščne točke za raziskovanje naravnih in kulturnih znamenitosti občine Semič. Smo del Mreže postajališč za avtodome Slovenija.

SPORT APARTMENTS SEMIČ

Trško jedro Semič

info@apartments-semic.si+386 40 210 888

Sport Apartments Semič je idealna namestitev za vse športne navdušence – pohodnike, jadralne padalce, kolesarje, smučarje. Poleg osnovne vadbene opreme je poskrbljeno še za tiste detajle, ki naredijo razliko. Ker je lastnik član slovenske atletske reprezentance, je poskrbel, da se boste športniki tukaj počutili več kot odlično.

Apartma je del ene najstarejših stavb v Semiču, ki je polna bogate zgodovine in pozitivne energije. Hiša je bila nekoč pristava sosednje Šuštaršičeve hiše in jo je zgradil znan trgovec leta 1884. Umeščena je v idilično trško jedro Semiča in ponuja odlično izhodiščno točko za raziskovanje znamenitosti na sončni strani Gorjancev. Zadaj skriva krasen vrt s kaminom s pogledom na Semiško goro in konje. Na nebu pa lahko pogosto zagledate tudi jadralne padalce, ki lovijo poglede na dih jemajoč belokranjski kraški ravnik.

Ekipa Sport Apartments Semič vas vabimo na aktiven oddih in izlet v Belo krajino. Po nepozabne spomine in izkušnjo, ki bo prebudila vse vaše čute.

STRESS-LESS HOUSE

Črmošnjice – Gače

kajdiz.emil@gmail.com+386 41 722 300

Stress – less House naša hiša brez stresa stoji na atraktivni lokaciji pri smučišču Gače. Obdaja nas neokrnjena narava obronkov Kočevskega roga, kjer lahko sproščeno zadihate. Na voljo imamo 12 ležišč.

Tukaj lahko pozimi smučate na umetno zasneženih pobočjih Gač, v drugih letnih časih pa se vam v bližnji okolici ponujajo številne možnosti za pohodništvo, kolesarstvo, ribištvo, lovski turizem in kopanje v reki Kolpi. Izkoristite izjemne naravne danosti, ki se vam ponujajo pri nas!

TURISTIČNA KMETIJA CERJANEC

Krupa

daniela.cerjanec@amis.net+386 7 306 80 12

Naša kmetija je raj za obiskovalce, željne tradicionalne belokranjske kuhinje, saj smo poznani po okusnih domačih jedeh. Najdete nas nedaleč od izvira reke Krupe, po kateri je naša vas dobila svoje ime. Čudovita sprehajalna pot ob Krupi obiskovalcem ponuja edinstvene trenutke v naravi. Če želite preživeti počitnice ali oddih na vasi in doživeti zabavne belokranjske večere, smo pravi naslov za vas!

Otroci bodo zagotovo najbolj navdušeni nad našimi domačimi živalmi in otroškim igriščem. Na ogled imamo tudi tradicionalno belokranjsko hišo, v njej smo uredili muzej in prostor za razne delavnice in srečanja. Ob slabem vremenu gostom posebej priporočamo sprostitev s terapevtsko masažo. Obiščite nas in si privoščite razvajanje na deželi!

ZIDANICA ZAJC

Semiška gora

turizemvzidanicah@siol.net+386 40 808 568

Zidanica Zajc stoji na mirni lokaciji, obdani z vinogradi in sadovnjaki. Nudi čudovit pogled na Semič in celo Belo krajino. Ponuja prijeten in miren oddih med vinogradi, saj je prilagojena sodobnemu turistu. Sodobno opremljen apartma daje občutek domačnosti in udobja. V okolici so urejene kolesarske in sprehajalne poti, primerne za zahtevne športnike in za goste, ki iščejo sprostitev v naravi. Reka Kolpa in Kočevski rog v naši bližini nudita osvežitev v vročih dneh. Obiščete lahko tudi smučišče Gače, ki obiskovalce navdušuje pozimi in poleti. Dobrodošli!