Doživite čar pokrajine tudi skozi številne aktivnosti v Semiču. Že zaradi razgibanosti terena je Semič nadvse primeren za pohodništvo. Odpravite se lahko na pohod po nizkem kraškem svetu, polnem zanimivih kraških pojavov, ali pa osvojite malce zahtevnejše okoliške vršiče. Večina poti ponuja prave učilnice v naravi, nekatere od njih so označene kot učne poti. Za zaključene skupine je mogoče potepe načrtovati z lokalnim turističnim vodnikom. 

Kolesarjenje po kraški pokrajini med griči in travniki, gorskimi vrhovi in gozdovi je kot zelena pravljica. Spoznavali boste skrite kotičke, naravo, nekdanje kočevarske vasice … in še veliko več v Beli krajini – Semiču. Še posebej vabljiv je čudovit razgled na celo Belo krajino, ki se ponuja s panoramske ceste na Semiški gori. Z višine boste še bolj začutili mehkobo semiških gričkov.

Poleg pohodništva in kolesarjenja so tukaj še ostale aktivnosti, ki jih ponuja Semič z okolico. Naj vas navdušijo tudi smučanje, jadralno padalstvo, letalsko modelarstvo ali jahanje!