
Priprava in peka kmečkega cvrtja, delavnica
PGD Črešnjevec in KC Semič vas vabita, da se udeležite delavnice Priprava in peka kmečkega cvrtja, ki bo v torek, 28. junija, ob 19. uri v Večnamenskem prostoru na Cerovcu na Črešnjevcu.
Spomini na stare čase, stare recepte.
Dobrodošli, da se nam pridružite!
V sklopu projekta Krovne blagovne znamke Bele krajine smo v torek, 28. junija, organizirali delavnico PRIPRAVA IN PEKA KMEČKEGA CVRTJA v Večnamenskem prostoru na Cerovcu.
Članica PGD Črešnjevec nas je najprej seznanila s sestavinami nato pripravo. Zelo pomembno je, da mešamo ročno in preden maso položimo na pekač mora biti ojle ali mast zelo vroča, kajti tako dobimo res pravo cvrtje.
Včasih se je ob cvrtju jel krompir in solata danes pa marmelada, evrokrem, med tudi mi smo okušali cvtje po moderni različici z marmelado in evrokremom.
Recept za pripravi kmečkega cvrtja pa najdete v kulinarični knjižici Jedi semiških babic, ki so jo izdale članice PGD Črešnjevec.
Foto.: Uroš Novina