Belokranjska vina v kulinariki
Društvo vinogradnikov Semič vas vabi na vinsko delavnico v sklopu Kolektivne blagovne zmanke Bela krajina z naslovom “BELOKRANJSKA VINA V KULINARIKI” v četrtek, 2. februarja, ob 17. uri v Muzejski hiši Semič.
Prijave na dogodek sprejemamo v TIC-u Semič
T.: 040/625 148
E: tic@kc-semic.si
Dobrodošli!
Društvo vinogradnikov Semič in Kulturni center Semič smo v četrtek, 2. februarja, organizirali zadnjo vinsko delavnico v sklopu projekta Kolektivna blagovna znamka Bele krajine, v nadaljevanju KBZ Bele krajine. V tokratno delavnico z naslovom “BELOKRANJSKA VINA V KULINARIKI” nas je popeljal Klemen Saje. Najprej smo se sprehodili po zgodovini rujne kapljice nato pa smo okušati vina ob izbrani kulinariki.
Odličnen preplet okusov:
– Sauvignon z avokadnim namazom s paradižnikom
– Chardonnay z lososom
– Portugalka z račjo pašteto in suhim paradižnikom
– Modra frankinja s suhim govejim stegnom in mangom
Več o KBZ Bele krajine si lahko preberete https://www.kc-semic.si/projekt-kolektivna-blagovna-znamka-destinacije-bela-krajina/
Prav tako pa se zahvaljujemo vsem udeležencem, ki so skupaj z nami potovali po vinskih doživetjih malce drugače.
Foto.: KC Semič.