Tudi v Semiču je prisotno letalsko modelarstvo. To je hobi izdelovanja in letenja majhnih letal, bolj znan kot modelarstvo. Je odlična aktivnost za vse, ki se želijo na enostaven način ukvarjati z letalstvom oziroma aeronavtiko. 

Modelarsko društvo Bela krajina združuje tukajšnje ljubitelje tehniške kulture. Ustanovljeno je bilo leta 1996, ukvarjamo pa se predvsem z letalskim modelarstvom. Svojo dejavnost izvajamo na modelarskem letališču Drage pri Semiču, ki se nahaja v smeri proti Črnomlju pri odcepu za vas Pugled. Tam imamo vzletno pristajalno stezo, na kateri v prijetnem naravnem okolju spuščamo svoje modele. Spoznajte tudi zgodbo mladega modelarja iz Semiča v prispevku Veliko znanja in natančnosti.

Poleg rekreativnega letenja se aktivno udeležujemo modelarskih tekmovanj v Sloveniji in drugod. Vsako leto tudi sami organiziramo tekmo za Slovenski nacionalni pokal v zračnih bojih na našem domačem letališču.

Novim članom pomagamo in svetujemo pri nakupu in izdelavi letalskih modelov. Pod mentorstvom naših učiteljev letenja usposabljamo nove pilote radijsko vodenih modelov. Pridružite se nam tudi vi!

Mirko Ogulin, predsednik Modelarskega društva Bela krajina

Foto: Arhiv Modelarskega društva Bela krajina