Ti vinorodni kraji na le nekaj kilometrih razdalje združujejo raznolike kulinarične posebnosti. Tukaj zori cela paleta vin. Bele in rdeče sorte, vse od suhih vin do predikatov. Ne manjkajo tudi penine, celo medeno lahko poskusite. Ne le v zidanicah, vinsko degustacijo izbranih vin si lahko privoščite tudi v Vinoteki v centru Semiča.

Za ovinkom se nahaja slaščičarna z najboljšim sladoledom Dolenjske in Bele krajine. Poskusite ga! Zakaj se ne bi prijavili na tekmovanje in se preizkusili v peki različnih štrudljev, ki poteka v Semiču vsako leto konec avgusta?

Pogača je tukaj domača na vsaki turistični kmetiji, kjer vam bodo z veseljem predali recept in vas postregli z jedmi z domačega vrta. V bistrih in čistih potokih so zdrave ribe. Privoščite si dimljeno postrv in poleg še kakšen namaz. Kaj pa velikonočno »semiško fuline«? Tudi ta jed je posebnost teh krajev, ob kateri si boste obliznili prste.

Foto: U. Raztresen, J. Kocjan, Z. Butala, U. Novina, Ribogojnica Mlinar,
Mirna Gora, Hotel Smuk, J. Gačnik, V. Malnarič