Okušanje pristne domače hrane ob vrhunskih belokranjskih vinih je res nekaj posebnega. Zato v petek, 13. maja, ob 19. uri vabljeni na tradicionalen dogodek Od tradicije do kulinaričnega doživetja, s katerimi želimo izpostaviti zgodbo belokranjske kulinarike s povezanostjo lokalno pridelane hrane v vrhunskih izpeljankah tradicionalnih receptov značilnih belokranjskih jedi.
Letošnji kulinarični večer, v sodelovanju štirih gostincev, bo gostila Gostilna Müller. Štirihodni meni s pozdravom iz kuhnje so pripravili Gostišče Kapušin, Gostišče Veselič, Gostilna Müller in Restavracija in hotel Bela krajina.
Več podrobnosti o dogoku bomo izpostavili v naslednjih tednih.
Okusi Bele krajine izpostavljajo deset značilnih belokranjskih jedi, ki jih je moč poskusiti v izbranih belokranjskih gostilnah. Okusite dobro! Okusite belokranjsko pogačo, belokranjsko povitico, belokranjsko cvrtje, belokranjski nadev ali semiško fulanje s hrenom, ajdovo potico, belokranjsko šaro, žitno klobaso, bravino s sladkim zeljem, belokranjske žlinkrofe in nepogrešljivega odojka ali jagenjčka na ražnju.